30. okt, 2018

Alle på dekk, det er høysesong

Nå er tiden inne for å se hvem som fixer høysesong. Om alt går som vi ønsker, så kan årsslutt tikkes inn, med trampeklapp og gode prestasjoner..... og bonus for noen..(hysj)

 

Nå er tiden vi opplever sprik blant ledere, og hos støtteapparatene.

 

Jeg Coacher ledere, spesielt i Retail som gledegruer seg om dagen. Det er nå de ser om det fungerer, om kulturen på plassen er god nok, spillereglene sitter, detaljplanlegging bør være gjort, søknader om fri på de rødeste dagene må avgjøres, (og det må ikke være urettferdig) og hensyn til avslutninger med familie skal kombineres med å være mer tilstede på nattåpent, søndagsåpent og alle rariteter som skal trekke kunder inn, samtidig som det skal være nok folk på jobb.

 

Ja, det er nesten ingen punktum, og om det skal stå en lapp på pauserommet(for de som har sånt), så kan det stå;

Kjære deg, setter stor pris på deg; PUST, spis, tiss, hvil, og gå ut igjen og jobb.... så fort du kan, men husk;

"Vær blid, driv med mersalg, og husk å si hei, og sjekk prøverommet hele tiden, og riktige priser til de ulike timeprisene på varene som skal stå i inngangspartiet eller på kassa, nei ikke der, men ihvertfall en eller annen veldig sentral plass, der alle kundene går, helst!"

 

Sånn holder lederne på, og mens vi hører om butikkdøden, netthandelen, og lavere lønnsbudsjett, så skal alt likevel stemme. De klager ikke, disse lederne, de er bare veldig spente, har litt høye skuldre, og sover litt dårlig, av og til, om de må innrømme det.

De er mest av alt spente på om det de ønsker/jobber for hver eneste dag, med laget sitt, alt de trener/terper på, går bra også når det må gå litt fortere.

De gruer seg mest til det som vi hele tiden krysser fingre på, at hele laget stiller til start.

At hele laget fungerer sammen, og at for guds skyld ikke det blir for kaldt, for glatt, for mye snø,kø, eller regn, eller at folk blir syke, eller kommer for sent på jobb, det er krise.

Alle må møte, som avtalt, det må skje. Vikarer, nei sånt har vi ikke lenger, låne fra andre, joda, men det kan bli for få på jobb, og da blir de også slitne.....

 

SÅ kjære hovedkontor, kjedeledelse, servicekontor, eller hva dere kaller dere;

Nå må dere sjekke verdiene dere har skrevet på veggen, de om WALK THE TALK, Inkludering, kundene først, verdens beste kundeservice, kremmerskap, dedikert, vi står sammen, og alt annet som dere har skrevet rundt om kring.

Men det, vis det, møt opp, kjøp klementiner og brus, spør om dere kan vaske, rydde, bære, pakke, hjelpe!!

Det er nå det gjelder, kjør på.

Vær ett lag!

Høysesong er det gøyeste som finnes, når alle er med!

God jul!

 

 

 

 

30. okt, 2018

Tekst