11. jan, 2015

Alt håp ute, allerede?

Helvetes uka

 

Første uke i 2015 er beinhard, etter litt fri, mye mat, kos, mer fritid, er det tid for et stramt regime, sånn fra en dag til neste. Ikke bare er det en stor overgang, men det er fullt av forventninger om alt som skal gjøres mye bedre, og alt det skal sluttes med, bare sånn over natten.

 

Den lille ferien du hadde gledet deg til er over, og den gikk altfor fort, det er trist og nesten litt deprimerende. Det er full agenda, og det er minst 8 uker til neste gang det blir litt ro, og det er bare hvis du har vinterferie. Det er masse snø, eller ikke no snø, det er vind, det er kø, også er det alle de som blir syke. De som gikk jublende ut av jula uten å bli syke denne gang, noe de pleier å bli, og BAM, der kom influensaen og høye skuldre rett etter første arbeidsdag.

 

Da er det jo bare å sette alt på hold, og grave seg ned. Alt som var planlagt av alt dette nye, forventningene, kundemøtene, treningen og de gode middagstipsene blir satt på hold. Det er skikkelig mislykket, og det virker håpløst.

 

 

Er det håp?

Så ble du syk, og måtte utsette alt. Eller du gikk på jobb halv hanglete, og kjører om og om igjen reprise inni hodet av det dårlige kundemøtet du hadde på fredag, eller de potensielle kundene du ikke fikk tak i, nå heller. Akkurat som i fjor, ikke sant.

Det er bare å stikke innom FINN.NO, og se om det er noe annet som er ledig, helt til du kommer på at du er ubrukelig og det er jo ingen som vil ansette deg.

Ikke hjelper det å kjøpe noen lettere trøstemagasiner heller, de er alle fulle av nyttårsforsetter og sett deg ditt mål. Det er ingen vits i å stikke innom Facebook heller, for der er det bare bilder og heiarop over alle som endelig er i gang etter ferien, og det er bare tipp topp!!

 

 

Starten på slutten, eller neste episode og nye muligheter?

  • Bli frisk, pust, les bok, hold deg hjemme, eller gå på jobb og pust med magen. En uke har mange sider, og etter en uke, så kommer en ny. Det er valget i dag, på søndag, som er starten på neste uke.
  • Start dagen med en god tanke, du lever, du står opp, du er bedre enn i går, smil til deg selv i speilet.
  • Planlegg bare litt, akkurat det du må.
  • Skriv ned det du skal gjøre, og kryss over det når det er gjort.
  • Gjør akkurat dette hver dag, hele uken.
  • Hvil, eller tren, spis noe som du liker, og tenk på noe du gleder deg til. Ring noen du liker å snakke med, eller gå en tur og vær helt for deg selv. Gjør det du kan for å ha det bra.
  • Gå på jobb, og gjør det du skal, noe går bra og noe går dårlig, men slapp av, det er fortsatt 51 uker igjen av dette året, ingenting er for sent, det har akkurat begynt.
  • Så tar vi en uke av gangen, noen uker blir helvetesuker og noen blir ferieuker, noen blir vanlige uker, og noen blir supre, eller skikkelig slitsomme.

God uke til oss alle, ingenting er for sent, alt er fortsatt mulig!