1. des, 2014

Arbeidsmiljø til 34,50?

I dag er det spenning for alle de som forsøker å bidra, gjøre en forskjell, vise at det går ann å bry seg, der vi er, og holder til, til vanlig.

 

Noen har planlagt dette en stund, noen har en liten kommite som har jobbet for dette formål, andre har igjen tatt ansvar, slik de gjør hvert eneste år.

 

Jeg snakker om litt arbeidsglede, det å spre et budskap om å bry seg litt, en liten stopp i arbeidshverdagen, et lite påskudd til å møtes, hver dag i en hektisk periode. Jeg snakker om julekalenderen, og den lille stunden som det er greit å benytte rundt den, hver dag. Mange har den hjemme, selv til de blir godt voksne, noen har det også på jobb, andre bryr seg ikke.

I dag har jeg stått her og pakket, tenkt litt, planlagt litt, og i dag ser jeg at min "fra ide til handling er i ferd med å gå live". I dag er jeg en medarbeider som har gjort noe for flere, jeg har ingenting å kle meg bak. Jeg er ikke HR damen som pleier å gjøre sånne ting, jeg er bare meg, og det slår meg at det er uvant, og nå vet jeg plutselig ikke om det er greit.

 

Jeg kjenner på dama på taket som sier alt det negative,"herregud, hvem tror du du er, en liten ide til 34,50, tror du noen syntes dette er noe artig, hvem tror du du er som finner på noe så smått, og som tror at de andre blir med på dette, du er skikkelig tett, og barnslig, vet du det?"

 

Alle pakkene er gratis, det er gode meldinger, små bry seg oppgaver, og en liten spørrelek. Jeg syntes det var en så god ide, nå er jeg usikker. Jeg er ikke på kontoret hver dag, vil noen andre ta dette videre, tro? Er det opp til meg, eller vil flere delta, og ta det med seg hver dag? Jeg har noen medsammensvorne, jeg har jo det, men de er også rundt om kring, hm...

 

Arbeidsglede til 34,50, jeg vet ikke, jeg. Tanken var god, jeg tror alltid det er behov for å samle seg litt, bli bedre kjent på tvers. Noen ganger er det roller som tar seg av sånt, andre ganger er det ildsjeler. Arbeidsmiljø banker ikke på døren, eller bæres inn av sjefen.

 

I dag er jeg en medarbeider som vil forsøke å spre litt arbeidsglede, jeg er spent, litt usikker på hvordan det blir mottatt, men allerede nå, vet jeg at jeg trolig kommer til å gjøre det igjen. Om dette blir bra eller dårlig, jeg kommer til å finne på noe annet neste gang, da. Jeg er en medarbeider som bryr meg om folk rundt meg, akkurat nå er jeg skikkelig usikker på det der, men jeg gjør det likevel.

 

God julekandertid!

 

 

Kommentarer

01.12.2014 14:12

Maria Eklind

Dette er veldig bra Cathrine, helt klart til glede for alle og viktig at noen tar tak i det. Så gøy å være den som sprer glede 😃 God førjulstid!

/Maria Eklind

01.12.2014 22:27

Cathrine

Kjære Maria, I dag tenkte jeg på deg. Du er en ildsjel og jeg lurte litt på om du hadde ordnet slik du pleier. Dine kollegaer er heldige som har deg!