27. des, 2013

Irritert og frustrert

Jeg er irritert og frustrert. Jeg har gått igjennom situasjonen med meg selv mange ganger, og forsøkt å se alt fra andre sider, bagatellisert dette og tenkt at det løser seg, dette er ikke så stort, egentlig.

 

Jeg er irritert og forbannet likevel. Jeg er på Gran Canaria på ferie, 5 året på rad. Jeg har vært mye i Spania i min ungdomstid, og jeg synes jeg kjenner litt til det spanske lynne og litt av kulturen.  Jeg har studert kultur og internasjonalisering, og skrev oppgave om positivt og negativt rundt barnearbeid, det var en utfordring, det kan jeg love!  Jeg har jobbet med 30 nasjonaliteter under samme tak, og det gikk bra, utenom en utenlandsk person som ikke godtok  å bli sagt opp av en kvinne(meg.) 

 

 

Ingenting av dette har gjort meg til noen kultur ekspert, men jeg tror og mener at jeg har anlegg for en viss fleksibilitet og at jeg har opparbeidet meg en viss forståelse for at det ikke bare er min versjon av verden som gjelder. For lengst har jeg oppdaget at når jeg tar taxi hjem her i Spania, så finnes det flere veier, og hvis jeg ikke sier ifra, så kommer jeg hjem via den lengste veien. Sånn er det mange steder, ikke bare i Spania. Jeg har også skjønt at det er mye som går i et behagelig tempo, og det er også greit, jeg er på ferie, og har tid. Hvis jeg skal ha norske varer her nede, så er det dyrt, det forstår jeg, og jeg kan selv velge om jeg trenger brunost her, eller om jeg klarer meg uten.

 

 

I juleferien2013 har jeg og min familie booket oss inn på nyttårsfest på Maroa på Hjerteøya på Amfi del mar i Arguinneguin. Den dagen jeg bestilte spurte jeg om hvordan det var å ha med barn på dette arrangementet. Det gikk fint, fikk jeg beskjed om, de fikk 15% rabatt, som fort ble en misforståelse, fordi han jeg bestilte av mente heldigvis 50%. Etter at jeg hadde brukt 3000 kr på denne reservasjonen, fikk jeg med menyen og gikk tilbake til min familie og våre barn. Dette var ikke noen barnevennlig meny, men nok av deilige saker og drikker til de voksne, her måtte vi sjekke litt mer. Var dette særlig barnevennlig, mon tro?

 

 

Jeg gikk tilbake dagen etter med min billett, snakket med de samme folkene som ikke forstod særlig mye engelsk. Til slutt kom en servitør forbi som forstod bittelitt engelsk, og hun ble vår tolk for resten av samtalen.

 

Det var underholdning, en spansk sanger, og det var det. De forstod ikke problemet med at jeg mente det ble kjedelig for barna, at jeg ser at dette er et voksent arrangement hvor alt for dem er godt ivaretatt og at jeg dermed ville avbestille vår familie nyttårsaften. Etter en lengre runde, forstod de at jeg mente alvor og jeg fikk beskjed om å snakke lavere, og jeg beklaget.

Jeg forstod ikke at jeg snakket så høyt, men det var selvsagt pinlig å bli irettesatt, så det fikk sin hensikt. Etterhvert fikk jeg forståelse for at jeg kunne få lov å få avbestille, men at de trengte visa utskriften. Den hadde jeg ikke med, så da måtte jeg komme tilbake dagen etter. (Det er ikke her jeg bor, nemlig, så dette er en liten tur for meg å komme tilbake, jeg har ferie, så jeg har tid, det er greit nok , men jeg ble irritert over at det ikke holdt med utskrift av reservasjonen der det stod hva jeg hadde betalt fra kassa deres.)

 

Dagen etter kommer jeg tilbake med bussen og finner igjen ut at de  ikke kan snakke med meg, de finner en servitør som forstår litt. Men sjefen kommer om 3 timer, så da må jeg komme tilbake, fordi de kan ikke gi meg pengene tilbake selv om jeg har all dokumentasjon med meg. De kan ikke si til meg når sjefen kommer i morgen, men jeg kan ringe og spørre om han er der i morgen? Dessuten kan han veldig godt engelsk. Tusen takk!

 

Jeg kan selvfølgelig gjøre det, jeg har brukt nå en halv dag på dette prosjektet, med å komme frem og tilbake. Jeg har bestemt meg for at jeg vil ha mine 3000 kr tilbake, jeg tror ikke det er en riktig plass for vår barrnefamilie å feire nyttår. Kanskje jeg er prippen, men jeg vil ikke dette. Jeg er irritert og forbannet. Tror du at jeg får igjen pengene mine i morgen?

 

Forts. følger........dagen etter; Hurra, endelig har jeg fått igjen pengene mine. I dag gikk alt fint. Jeg sendte også en melding via FB i går. Uansett så er denne historien over!!