HER OG NÅ!

Jeg sitter på en kaffebar, i god tid før et spennende møte. Morgenen var fin, et godt samarbeid i familien gjorde sitt til at jeg kan sitte her nå og reflektere, jeg ligger foran skjema. Nyter min kaffe med kanel, luksus.  Jeg skal i et møte i et bygg jeg har jobbet før, der lærte jeg masse, møtte mange nye mennesker og der har jeg fått mange viktige erfaringer på godt og mindre godt. Likevel, hadde det ikke vært for at jeg var i det bygget, så hadde jeg ikke sittet her jeg gjør nå. Nå er hverdagen min en helt annen, men jeg hadde ikke visst hvor riktig det var det jeg gjør nå, hadde det ikke vært for mine valg i 2009.

Nå er det et nytt år og jeg tenker på forskjellen fra januar i fjor. Er det virkelig mulig? Samme livet, samme person, men likevel så mye som er annerledes. Det ville vært løgn og sagt at det var en lett vei, at det har gått fort og at det har vært «Pipp enkelt».  Det ville vært feil å si at det ikke har kostet. For bare noen måneder siden var jeg i kjente spor igjen, jeg forstod jeg hadde tatt på meg mye på kort tid, jeg sov over senga, hadde liksom ikke tid til å slenge meg nedpå.  Jeg kunne likegodt ha lagt meg med klærne på, for å være klar til neste dag, jeg hadde ikke et sekund å miste, for alt jeg skulle få gjort.

Når Sabeltann fortalte en kompis at mamma har en betennelse som gjør at hun blir veldig sint av og til, så fikk jeg kaffen i halsen. STOPP, brems, hæ? Huff, jeg skjønner. Når Pippi lurte på om jeg alltid måtte fikle med telefonen, og Sabeltann spurte, med alltid, mener du også når hun sover? Da skjønte jeg at mine barn var blitt utsatt for akkurat det siste som stod på min liste. Stressa – ikke tilstede mamma. Fysj!

Når jeg var ferdig med en eksamen i min coaching utdannelse, så hadde jeg ikke tid, energi eller lyst til å feire, jeg var fortsatt ikke nedpå.

Men, så dro vi på ferie. Jeg leste 4 bøker, jeg landet, la bort telefon, var sammen med familien, ikke sint, bare glad, trente sammen og fikk roet tempoet mange hakk.

I dag når jeg nå sitter her og drikker en kopp kaffe på en kaffebar før jeg skal i et spennende møte i et bygg jeg har mange minner fra, så kjenner jeg på det. Jeg er takknemlig, tilstede og uthvilt! 2014 er året for "Her og nå", og det skal bli det beste året jeg har hatt, og det er helt opp til meg selv!

 

Slike små lommer i hverdagen er avgjørende for meg. Hva gjør du i din hverdag for å finne lommene? Tiden for refleksjon og rekreasjon? Unn deg selv en liten pustepause med Baz Luhrman i dag! Riktig god helg!

Kommentarer

10.01.2014 18:51

Cathrine

Værsågod, Mette. Takk for hyggelig tilbakemelding. Vi ses snart!

10.01.2014 09:00

Mette

Takk for at du akkurat nå gav meg en lomme i hverdagen!
dine herlige refleksjoner og formuleringer er så bra! Ikke minst alle de herlige
Pippi og Sabeltann!