29. jan, 2014

Prøve og feile

Det å prøve noe nytt er spennende og bra, noen ganger utfordrende og noen ganger helt feil. Noen ganger lurer jeg på hvor lenge en skal prøve noe nytt før det er «greit å gå tilbake til det gamle». Noenganger er det fest stemning helt til taket over å gjennoppta noe bra som er prøvd før, og som har vært savnet, kanskje til og med uten at det var bevisst, men plutselig kom alt på plass igjen.

 

For eksempel så vet jeg at jeg ikke kan prøve å røyke igjen, ikke en gang av og til. Jeg sluttet for 9 år siden og jeg vet at det er sånn det skal være, den beslutningen er fattet.

 

Jeg vet at hvis jeg varig skal være slankere så bør jeg spise sunnere ost, hvis jeg skal spise ost. Jeg liker ost, og jeg liker ikke den sunnere varianten, og jeg har prøvd lenge å venne meg til den kjipe. Jeg vet at det er mange andre ting jeg kan gjøre for å komme i mål på det punktet der. Når jeg hadde «godteraid» som startet på lørdag og som varte helt til i går, så vet jeg at det kan jeg ikke gjøre noe med i dag. Det beste jeg kan gjøre er å renske huset for rester, og tenke på at i dag har det gått bedre. Så har jeg bestemt meg for at det skal gå bra i morgen også.

 

Nå er jeg ikke så ny i jobben lenger, jeg vet at noen av oppgavene går fort, sånn nesten som før i tida, og at jeg liker farta og effektiviteten, og den gode følelsen. Når jeg knoter i rapporter og føler meg stokk dum, så hjelper det å tenke at jeg fikser noe også.

 

I dag hadde jeg god følelsen igjen først på jobb og så privat. Endelig tilbake til den beste frisøren, og som jeg satt pris på henne nå. Hun som kjenner håret mitt, vet hvordan jeg liker det, gir meg hårkur og hodebunnsmassasje helt «gratis». Jeg feiret med å kjøpe shampo OG bestille neste time med en gang, det har aldri skjedd før, men nå har jeg lært mye om akkurat dette punkt. De to ukene på overtid……………….ikke bra! Ikke neste gang!

 

Når jeg stresser hjemover i kø og ringer Pippi som bare svarer;» mamma, har ikke tid, vi er midt i en lek», så tenker jeg at ……………slapp av...dette går fint.

 

Det går kanskje også fint at jeg skal ta båtførerprøven til helga, og at jeg hadde glemt at jeg nå skulle ta det litt mer med ro og ikke sette i gang mange prosjekter parallelt. Jeg skal ihvertfall ha det gøy, hotell opphold og fnis blir det uansett. Så får kalkulator og kart og kompass stå sin prøve, etter helga kan jeg uansett mer enn før, ikke sant?

 

Men uansett, å prøve og å feile om og om igjen er trolig det beste vi kan gjøre. Det å sette pris på det som er og det vi kan gjøre noe med. Om det er så trivielt som å gå tilbake til frisørn sin eller mer seriøse og alvorlige prøving og feilinger, så må vi fortsette likevel. Jeg tror  mange ganger blir det til det bedre, om det så bare er økt bevissthet og det å ikke ta noe for gitt! 

 

 

Er det lenge siden du har prøvd, eller feilet? Har du det så bra? Fortsett, eller kjenn etter om du lurer deg selv, om så bare litt. Vil du gjøre noe med det? Er det en sjanse for at det kanskje kan bli bedre? Er det farlig å prøve? Gjør det!! Eller la være, ditt valg.

 

I dag takker jeg Hege, min faste frisør, det var godt å komme tilbake til deg!