6. aug, 2013

Det er min tur!!

Familien skal i gang, det blir en ny høst, store endringer for alle. Jeg har i flere år ryddet, organisert og strukturert for andre, men nå skal jeg gjøre det for meg selv og de nærmeste.

 

Dette er min tid, den trenger jeg, og den trenger min familie. Det er mange nye rutiner som skal innføres. På jobben har jeg laget mange opplæringsplaner, men aldri hjemme, nå er vi i gang. Unger kan faktisk sette inn i en oppvaskmaskin, minstemann kan knyte lissene selv, og eldstemann kan smøre niste, de kan pusse tenner selv og pakke sin sekk.........når de får anledning til det. Jeg visste jo det, det er klart det, men vi har ikke hatt nok tid......før nå.

 

Glass og tallerkner står for høyt på kjøkkenet, ihvertfall hvis vi ønsker selvhjulpne barn. Her må det en omorganiseringsplan og tid til gjennomføring og...nye rutiner. Jeg har gjort det så mange ganger før, men ikke på hjemmebane. Men, det er ingen komite eller behov for å skrive det ned, så jeg gjør det bare med en gang. Det var godt! Gleder meg til å vise dette til familien når de kommer hjem.

Soveposer, tursaker og stormkjøkken har fått en egen plass på loftet, det står ikke lenger i stua etter turen forrige uke. Sånt har jeg tenkt på lenge egentlig, det går ann å lage system i galskapen på loftet også.

 

Denne lille tiden jeg har fått, er så dyrebar. Jeg lukker ute alle som lurer på om ditt og datt, om ikke vi skal sånn og sånn, nå som jeg har litt bedre tid?

 

Jeg går tur retur til skolen fordi det er meldt regn i dag, og vi glemte gummistøvlene. Jeg har tid  til det, og jeg trenger luft, og å komme i form igjen. Jeg skadet meg på ferie og treningsplanene ble ikke som forventet, nå er jeg i gang igjen, i mitt tempo, det har fått plass i min omorganiseringsplan for høsten.

 

Det er så "moderne" å se artikler om å ta din tid tilbake. Jeg har alltid tenkt at det er lett for de å si!  Men, det er ikke lett i det hele tatt...........

Nå har jeg fått muligheten, og hvis jeg ikke hadde klart å si nei, så hadde jeg ikke omorganisert kjøkkenskapene akkurat nå. Det handler om valg, og det handler om å være tydelig! Lunsj  med andre venninner som er hjemme? Salgsinnspurt på storsenteret? Treningssenter? Forlenge ferie og besøke andre? .............be my guest, men da får du ikke tiden tilbake til omorganiseringen hjemme.

For er det noe jeg vet veldig godt, så er det at omorganisering og endringer krever sin tid, og sitt fokus, eller så faller alt tilbake til det gamle med en gang. Denne "mamman" og "jobbedamen" har gått av sin vakt som fixe alt mulig dame som kan hente alt, vet hvor alt er og som gjør alt, for altfor mange! Heisan, sveisan, sånn var det visst!

 

Så, vil du ta din tid tilbake, har du tid? (haha). Vil du? Er de rundt deg informert, klar over det, og motivert for den endringen du forventer? Vil du ta noen valg, og klarer du å stå for det? Samvittighet og alle "burder".... og alt som kan sette kjepper i hjulene må jobbes med, ikke miste det, holde på det du har bestemt?  Lykke til, jeg har tro på deg!