12. aug, 2013

Mail helvete

Kl 1601, Nå er det for sent. Jeg kjenner at jeg må puste dypt, det er for sent, jeg har lovet. Jeg kjører  videre, Kl. 1609, jeg må bare la det ligge. Den pleier å være med inn, men ikke i dag. Jeg skynder meg og henter sønnen min i barnehagen, kjenner etter, nei den ligger ikke der den pleier. Vi går hjem, han er småkranglete, jeg irettesetter men kjefter ikke, noe skjønner han likevel viser det seg, han har plukket blader på veien. Han møter store søster på veien, han gir bladene til henne, hun blir glad og de klemmer, midt i veien. Så koselig. Jeg kjenner etter, joda, nå er den på plass, den er der den pleier.

 

Så går vi hjem, storesøster har skrevet lapp. Jeg er på sykkeltur, står det. Jeg legger den ved kjøkkenbenken, slik jeg pleier. Streifer bortom, men det er ikke for å se på klokken, ny klokke har vi jo akkurat hengt opp. Jeg streifer bortom, og der, det stikker i meg, akkurat ja, der står tallet 1. Jeg blir litt urolig, tenk om det er noe viktig. Kl. er blitt 1627. Jeg begynner på middag , det er rolig i heimen, det er godt, likevel er jeg litt rastløs. Storesøster kommer hjem, får skryt for lappen, blir glad, tar med seg 2 klementiner og løper ut igjen. 1644, 3 stk, jeg blir litt uvel, dette er vanskelig. Jeg spiser 3 vingummi, det hjalp ikke. Går i kjøleskapet og spiser en roastbeef skive, sulten. 1701, middagen er klar, og nå står det 4 stk. Dette er skikkelig uvant. Vi spiser middag og det er koselig.  1727 Jeg rydder og alle er opptatt, jeg har snart klart 2 timer, jeg tar en øl. Det er mandag, jeg skal ikke gå inn i noe tvangsmønster, må ikke være så flink i alt, vel. Tenk å være så sprø, ta en øl midt på en mandag i beste sendetid. Ha, det smaker godt, jeg er sikkert  avhengig, tenk å ha så lyst på øl på en mandag, da er det noe galt altså. Ikke bra. Henger opp en vask, ser på barnetv med sønnen, mannen henter storesøster. Så kommer innrømmelsen, den lappen hun fikk skryt for, hadde venninna skrevet. Blir jeg ikke sint, undrer hun? Nei, sier jeg, jeg setter pris på at du sier ifra, men i morgen vil jeg at du skriver din egen lapp i ditt eget hus, er vi enig om det? Ja, det er greit, sier hun. Jeg tenker at jeg burde ha sendt den mailen jeg ikke rakk, så tenker jeg på 3 mailer til jeg må huske å sende, søren ta, det var jo egentlig litt viktig. MEN, det får jeg ta senere. I dag blir det ikke, nemlig.

 

2047 ro i heimen, 2 vasker er kjørt, jeg vet hva jeg skal ha på meg i morgen, men har ikke strøket det ennå. Huff, nå står det 7. Jeg tar en is, det hjelper litt. Tenk om det er viktig, tenk at dette er like ille som da jeg sluttet å røyke. Dette er tett, dette er barnslig, jeg gjør alt galt, jeg skal jo slanke meg videre. Jeg har da kontroll. Jeg har ikke kontroll, jeg har spist vingummi, drukket øl og spist en is, på en mandag, og spist lasagne uten salat, hjælp. Men, jeg har ikke vært sint på barna i dag. Jeg tenker litt mer på alt jeg skulle ha sendt av gårde. Jeg får jo ikke gjort det før møtet i morgen, og det møtet varer nesten hele dagen, det er jo derfor det er sånn som det er. Så tenker jeg at jeg kan jo gå inn på den sida jeg har tenkt på en stund, så kan jeg opprette den gruppen. Ikke for at jeg skal SE, eller gjøre noe der, men bare for å komme i gang med den gode ideen. Herregud jeg er hekta. 2058, fortsatt 7 stk. Jeg har klart det i 5 timer, dette er helt tett. Jeg er helt  tett, jeg er avhengig, jeg visste det, men herregud, OK, dette blir faktisk som å slutte å røyke, dette. Hvordan klarte jeg å dra det så langt, hva går ikke jeg glipp av. Ikke rart hodet mitt aldri slapper av, ikke rart jeg glemmer smått og stort i hverdagen, og er så innmari irritert hjemme. Alle som forstyrrer meg i mitt forhold til min telefon, på min mail.

 

2102, fortsatt 7 uleste mail, men jeg går ikke inn, jeg leser ikke, jeg ser ikke hvem dem kommer ifra. Folkens, jeg skal ikke gjøre et slag i kveld, dere får vente til i morgen. 2116, f……..jeg glemte meg, skulle bare sjekke en gang til hva klokka var, og om tallet hadde steget, så gjorde jeg som jeg pleier, stakk innom mailen. Jeg så i hvert fall 1 overskrift. Tilbake til nyhetene, pust, glem det, ikke sjekk mer i kveld. Fortsatt 7 uleste mail. Jeg må legge meg.