21. aug, 2013

Lunsjtid

I dag fikk jeg testet det ut. Det som blir endel av min nye tilværelse. Av og til vil jeg få hjemmekontor i min nye jobb, og det innebærer også= Lunsj alene!

 

Jeg rigget meg til rette, det er rolig her, ingen forstyrrer, men heller ingen latter, ingen som spør om noe. Men denne dagen hadde de akurrat det jeg ønsket meg i kantina, det var ingen kø, og "godkaffen" kom også frem. Ingen betaling, og jeg lurte ikke på hvor det var ledig plass.

 

Hvordan vil det bli, tro? Kollegaer er noe vi har, og noenganger tar vi de for gitt. Noen ganger tillater vi oss å syntes mye om dem, og de sikkert om oss. Men det å ta seg en pause i løpet av dagen, snakke om noe annet, eller jobben, og få i seg energi er viktig. Mange ganger har jeg fått vite mye viktig i lunsjen, som jeg aldri hadde fått vite ellers. Det tar tid å bli kjent med folk på en arbeidsplass, både jobbmessig og privat. Noen ganger er det godt å være sammen med de du liker aller best, og du vet umiddelbart, at dette, ja det blir en hyggelig lunsj! Andre ganger må man dra samtalen i gang og holde den i live...ingen andre som spør om noen ting. Noenganger er tema gørr.....

 

I dag er det jeg som bestemmer alt det der, helt selv. Det er mange som meg, tror jeg, som spiser alene. Jeg har jobbet mange forskjellige plasser og jeg har vært i trolig Norges beste kantine, men også spist matpakke på en bøtte, ved siden av "svinnet" i en blomsterbutikk. I og med at jeg ofte har jobbet med butikker, så blir jeg provosert når andre som sitter på vanlige stoler, i vanlige kantiner utenom jobben sin, klager. Det er så mye å klage over,  priser, utvalg, at det er for kaldt, varmt, osv.

I dag sitter jeg her og har spist min lunsj, helt alene. Da fikk jeg tid til å reflektere over akkurat dette= lunsj tid.

Til deg som har kollegaer som du spiser med på ordentlige stoler under ordnede forhold. Eller du som ikke har ordnede forhold, som spiser en matpakke på en bøtte, eller på siden av sjefens pult, så tenker jeg litt på deg også. Uansett så blir lunsjen akkurat så bra som du vil, på alle områder!!

Tenk å skrive om lunsjen? I dag hadde jeg for god tid, eller? GOD LUNSJ, hvor enn du her!

Hilsen mett og fornøyd

 

 

Kommentarer

21.08.2013 15:44

Cathrine

Hei Maria! Tusen takk, i dag savnet jeg dere også!!

21.08.2013 15:31

Maria Eklind

Du skriver bra Cathrine! Savner deg forresten i lunsjen hos oss 😉

21.08.2013 11:43

arne

Bra tenkt og skrevet. God lunsj. Idag blir det suppe på terrssen.

21.08.2013 11:49

Cathrine

Takk, det samme, hørtes ut som du har en fin "kantine" også!!