19. jun, 2018

Halvveis i året, stikk eller fortsett

Så er det styremøte, og halvårsrapporten kommer på stuebordet.

Regnskapsavdelingen på kjøkkenet har jobbet beina av seg for å bli ferdig til denne dagen. Regnskapsfolka fikk et program som de ikke hadde jobbet med før, og det tok jammen sin tid før de klarte å sette seg inn i det. Gamle vaner og overbevisninger måtte ryddes av veien, før de endelig kunne si at joda, vi måtte be om litt hjelp, men så kom vi oss i havn. Nå er det så å si klart.

Avtaleavdelingen og juristene i peisestua har jobbet med å skrive gode kontrakter som er gjeldende etter norsk standard og håper de har forstått GDPR og gjort som de skulle, hva angår daglig leders avtale, leieavtaler og kundekontrakter. Disse nikker og sier at alt er i orden.

Salgsavdelingen har heller ikke ligget på latsiden der de rapporterer fra veien, toget eller på kafé mellom slaga. Salgsfolka liker å virke veldig busy og er aldri på kontoret. Summa summarum så har det gått som forventet. De ble utfordret kraftig ved oppstart her i januar på å være aktive i alle kanaler og rett og slett få flere nei. Det har vært en mistanke om at de kjører litt for safe, og holder seg altfor langt inni trygghetssonen. De kan rapportere om flere nei, noen kanskje, og noen ja

Økonomiavdelingen på gulvet foran tv-en, forteller at det løpende budsjettet endres til stadighet; at mulige inntekter kommer og går, men at kostnadene består. Så med andre ord, ikke noe nytt her. Ingen lønnsøkning i år, kutt i noen goder som bare var forespeilet, og nye lovord om at dette får vurderes etter at årsregnskapet er avsluttet. Økonomene savner fortsatt balansen og har ikke sett en t-konto ennå. «Nå MÅ regnskapsavdelingen se å avstemme første halvår, før vi går helt av skaftet her!», sier de. Regnskapsavdelingen satte nettopp på kaffemaskinen og hørte ikke no’.

Markedsavdelingen kommer med det samme gnålet. Nettsiden er for dårlig, det er for lite aktivitet i sosiale medier, de har ennå ikke nådd målet om 500 følgere på FB-siden, og de synes at FB-markedsføring har blitt dyrt og gir lite tilbake. De ønsker økt fokus i det neste halvåret, og styrelederen svarer at de får gjøre det de kan, med det de har og slutte å klage.

Fra sofaen rapporterer daglig leder om en hverdag preget av mening. Daglig leder er svært fornøyd med å få ansatt en coach, en sparringpartner. Det var en helt riktig beslutning. Det er denne personen som har stått for den inntjeningen som vi kan vise til. Den ansatte hilser og sier at den trives, er ofte i flyt, av og til litt på utsiden av trygghetssonen, at den stadig jobber med å kvitte seg med begrensninger den lager, kaster de til siden og fortsetter sin jobb. 

Opplæringsavdelingen fra loftet rapporterer om full aktivitet og takker for midler til å sertifisere sin ansatt, og at det har vært viktig for videre mestringsarbeid. Styreleder sier at det skulle bare mangle, men at det ble dyrere enn antatt, og at videre midler ikke vil bli godkjent i år. Nå får det bevises at midler brukt her, gir avkastning, basta. (Ingen husker at den ansatte fortsatt gjør sin ukentlige business-coaching med en amerikansk super-coach. Dette ble heldigvis fakturert i fjor, sikkert derfor det ikke ble nevnt, så da sies det ikke mer om dette punktet, og det skal heller ikke inn i referatet.)

Kundenes tilbakemeldinger har vært gode, det har vært noen mersalg og litt oppsalg. Her går styreleder inn og lurer på hva som skal til for å få flere kunder, og den ansatte ser over på salgsavdelingen og sier at det er opp til dem – og så er de i gang.

Styreleder ber alle komme til sommerfesten og stikker innom sofaen, kjøkkenet, loftet, peisestua og sender en melding til salg, daglig leder og den ansatte om at det er is på terrassen om fem minutter. Alle sier de skal gjøre alt de kan for å komme.

Alle ønsker hverandre en god sommer, takker for samarbeidet så langt og bekrefter at de gleder seg til å ta opp tråden til høsten. Hver og en er enig om at de skal vurdere hva de kan gjøre for å levere litt mer på tid, hva de kan gjøre for å ivareta god hverdagsledelse og se nærmere på hvordan de skal få et enda bedre helsebringende fokus i det neste halvåret. 

God sommer fra gründeren i huset!